Goed rundvlees prima tegen hart- en vaatziekten

Een steak van rundvlees zou best weleens een betere invloed kunnen hebben bij de bescherming tegen hart- en vaatziekten dan veel wordt gedacht. Zo blijkt uit onderzoek door het Liggins Institute van de Auckland Universiteit in Nieuw Zeeland.

De wetenschappers hebben twee maanden lang onderzoek gedaan onder 45 mannen tussen 35-55 jaar met een licht verhoogd cholesterol gehalte. Met name rundvlees van met gras gevoerde runderen zou positief werken.

De onderzoekers wijzen erop, dat bij een complex vraagstuk als hart- en vaatziekten niet naar één productgroep zoals vlees gekeken en gewezen moet worden. Het algemene eet- en leefpatroon speelt een grote rol.

En waar het om de specifieke invloed van rundvlees gaat, zou de kwaliteit van het rundvlees dus (positief) verschil maken. Een goede ‘grass-fed steak’ of wagyu-vlees zou juist gunstig uitwerken vanwege de samenstelling van het product met een hoog omega-3 gehalte en veel goede vetten.

Via Vlees.nl

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Scroll naar top

Beste klant,

Wegens opflakkering van Covid-19 in Antwerpen hebben wij besloten om voorlopig onze deuren te sluiten om zowel onze klanten als ons personeel te beschermen.

Het is hiernaast ook niet haalbaar het restaurant open te houden wegens te weinig aanbod.

Wij hopen uiteraard samen met u dat deze broeihaard in Antwerpen snel voorbij zal zijn en wij u met open open weer kunnen ontvangen.

Dank u voor uw begrip en “keep it safe”